Knihy a audioknihy na cesty zdarma

Cestování je ideální příležitostí pro ponoření se do světa knih a audioknih. V dnešní digitální době je snadné si knihy a audioknihy vypůjčit a vzít je s sebou na cesty, a to díky moderním aplikacím a službám, které nabízejí české knihovny. Jednou z takových aplikací je aplikace Palmknihy, která poskytuje přístup k širokému výběru e-knih a audioknih zdarma.

Aplikace Palmknihy

Palmknihy je aplikace, která umožňuje snadný přístup k širokému spektru knih. Díky spolupráci s českými knihovnami mohou uživatelé zdarma stahovat a číst e-knihy nebo poslouchat audioknihy.

  • Jak začít: Pro využití služby si stačí stáhnout aplikaci Palmknihy do svého zařízení (dostupná pro Android a iOS) a zaregistrovat se pomocí stejného e-mailu, jaký máte u účtu v knihovně. Toto je nesmírně důležité.
  • Účet v knihovně: Pokud ještě účet v knihovně nemáte, podívejte se, jestli najdete svoji knihovnu v seznamu dole a účet si v knihovně založte. Některé knihovny nabízejí i možnost zřízení účtu na dálku – jako třeba knihovna v Liberci.
  • Seznam knih: Většina knihoven má online katalog svých knih a právě v něm můžete hledat e-knihy a audio knihy, které by vás zajímaly. Pokud knihovna nabízí možnost vypůjčit se knihu přes Palmknihy, zobrazí se u knihy ikona aplikace a po kliknutí na ni si můžete knihu vypůjčit.
  • Čtení v aplikaci: Potom už do pár minut najdete vypůjčenou knihu v aplikaci Palmknihy. Kniha bude dostupná cca měsíc a poté se sama „vrátí“ a z aplikace se vymaže.

Kniha v katalogu může vypadat například takto:

ukazka vypujceni e-knihy

Knihovny poskytující výpůjčky e-knih a audioknih přes aplikaci Palmknihy

Čtečky, které podporují aplikaci Palmknihy

Aplikace Palmknihy bohužel funguje jen na zařízeních s iOS nebo Androidem. Dá se tedy číst na mobilu nebo tabletu a případně na čtečkách značky Onyx Boox, Boyue Likebook, PocketBook InkPad X nebo Apple iPad.

Napsat komentář